Jade Synergies | Etion

Etion
21 september 2023

Etion

ETION, het Forum voor geëngageerd ondernemen, is een Belgisch platform voor ondernemers gevestigd in Wilrijk, Antwerpen.

Case: Verbetering van de verlichting bij Etion - Project Nekton

Door grondig onderzoek, geavanceerde technologie en doelgerichte implementatie hebben we aanzienlijke verbeteringen bereikt op het gebied van energie-efficiëntie en werknemerscomfort in de kantoren van Etion.

Bij de start van het project hebben we een diepgaande evaluatie uitgevoerd van de bestaande verlichting, inclusief het oude energieverbruik en de donkere gebieden die verspreid waren over meer dan 1.000 armaturen. Op basis van deze bevindingen hebben we een uitgebreide lichtstudie uitgevoerd en de verlichtingsniveaus aangepast aan de geldende normen.

We hebben de benodigde bekabeling voor stroomvoorziening voorzien, maar dankzij de toepassing van draadloze besturing en communicatie konden we de kosten voor extra bekabeling vermijden. Dit resulteerde niet alleen in een efficiëntere installatie, maar ook in kostenbesparingen.

Case: Verbetering van de verlichting bij Etion - Project Nekton

Het project werd intelligent aangestuurd met behulp van Low Energy modules van Signify Interact, en elk armatuur kreeg zijn eigen sensor die voortdurend beweging en daglichtniveaus controleert.

De resultaten zijn indrukwekkend: dankzij onze efficiënte installatie, gecombineerd met het gebruik van daglicht en bewegingsdetectie, realiseren we jaarlijks een besparing van meer dan 200.000 kWh. Dit komt overeen met een vermindering van bijna 40 ton CO² per jaar, wat gelijkstaat aan de uitstoot van 20 benzineauto's per jaar.

Bij Jade Synergies zijn we trots op de positieve impact die we hebben kunnen realiseren bij Etion, en op de bijdrage die we hebben geleverd aan zowel de duurzaamheidsdoelstellingen als het algemene welzijn op de werkplek!

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met duurzamere en efficiëntere LED-verlichting. LED's talk

Financiering

De financiering van dit project bij Etion was een cruciaal aspect dat nauwe samenwerking en zorgvuldige planning vereiste. We werkten samen met onze financiële partner, Jade Synergies, om een model te ontwikkelen dat op lange termijn een hoger rendement op de investering (ROI) oplevert.

Dit model, gebaseerd op het concept van de Total Cost of Ownership, maakte het mogelijk om de kosten over een periode van 10 jaar te spreiden. Dit betekende dat Etion geen grote initiële investering hoefde te doen. Jade Synergies bood een OPEX huurcontract aan voor 10 jaar, waarbij de maandelijkse betalingen lager waren dan de huidige kosten voor energie en onderhoud, zonder voorafgaande financiering. De gerealiseerde besparingen werden dus direct benut door Etion.

Het 10-jarige contract legde ook een speciale verantwoordelijkheid op onze schouders. Het vereiste dat we hoogwaardige producten aanboden tegen een goede prijs, omdat we gedurende de hele contractperiode verantwoordelijk waren voor de goede werking van de installatie. Dit contract onderstreepte onze toewijding om waarde en betrouwbaarheid te bieden aan onze klanten.

Het instellen van een horizon van 10 jaar stelde ons ook in staat om de nadruk te leggen op een betere langetermijn-ROI. Dit financieringsmodel toont de voordelen van een aanpak op lange termijn, waarbij de initiële investeringskosten worden omgezet in aanzienlijke besparingen en verbeterde efficiëntie in de loop van de jaren.

Interesse?

Wilt u meer informatie, heeft u een vraag of wilt u gewoon even praten over onze mogelijkheden?
Vraag dan nu een vrijblijvend gesprek aan.

Interesse?